Zapekané zemiaky so špenátom a gorgonzolou | Recept

9. februára 2014
Zapekané zemiaky so špenátom a gorgonzolou | Recept

Zemiaky sem, zemiaky tam. Aj vy sa občas postrehnete, že kuchyňa je preplnená zemiakmi, z ktorých už neviete čo vyrobiť? Možno to bude znieť zvláštne, ale mne sa to občas stáva. A ešte viac prekvapivým zistením je to, že vo svojom živote zemiaky zapekám len málokedy. Tento recept by som zaradil do kategórie freestyle-ingu. Z nutnosti jesť a minimálneho počtu surovín v chladničke, vznikla takáto zaujímavá fajnotka.

Suroviny na zapekané zemiaky

  • 300 g – zemiakov
  • 200 g – baby špenátu
  • 1 ks – bielej cibule
  • 2 ks – strúčikov cesnaku
  • 200 g – syru gorgonzola
  • 250 ml – smotany na šľahanie
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • rasca
  • morská soľ

Postup prípravy:

1Uvarte si zemiaky v šupke. Na panvicu si dajte olivový olej, na ktorom orestujte cibuľku a cesnak. Keď vám cibuľka začne chytať zlatistú farbu, tak pridajte ku nej zemiaky, dochuťte rascou, čiernym korením a soľou. Spolu ich porestujte ďalších cca 10 min.

2Vymastite si s maslom porcelánovú misku a vložte do nej pripravenú základnú zmes. Na túto zmes poukladajte špenát, nakrájanú gorgonzolu a zalejte šľahačkou.

3Spolu to pečte približne 20 min., alebo do momentu, keď zemiaky začnú chytať zlatistú farbu po okrajoch.

Tajný tip: K tomuto jedlu sa náramne hodí čerstvý záhradný šalát s balsamikovým octom.

Dobrú chuť všetkým :).
Váš @Smoliak

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok