Zapekané zemiaky so špenátom a gorgonzolou | Recept
Zemiaky sem, zemiaky tam. Aj vy sa občas postrehnete, že kuchyňa je preplnená zemiakmi, z ktorých už neviete čo vyrobiť? Možno to bude znieť zvláštne, ale mne sa to občas stáva. A ešte viac prekvapivým zistením je to, že vo svojom živote zemiaky zapekám len málokedy. Tento recept by som zaradil do kategórie freestyle-ingu. Z nutnosti jesť a minimálneho počtu surovín v chladničke, vznikla takáto zaujímavá fajnotka.
Suroviny na zapekané zemiaky
- 300 g – zemiakov
- 200 g – baby špenátu
- 1 ks – bielej cibule
- 2 ks – strúčikov cesnaku
- 200 g – syru gorgonzola
- 250 ml – smotany na šľahanie
- olivový olej
- čierne korenie
- rasca
- morská soľ
1Uvarte si zemiaky v šupke. Na panvicu si dajte olivový olej, na ktorom orestujte cibuľku a cesnak. Keď vám cibuľka začne chytať zlatistú farbu, tak pridajte ku nej zemiaky, dochuťte rascou, čiernym korením a soľou. Spolu ich porestujte ďalších cca 10 min.
2Vymastite si s maslom porcelánovú misku a vložte do nej pripravenú základnú zmes. Na túto zmes poukladajte špenát, nakrájanú gorgonzolu a zalejte šľahačkou.
3Spolu to pečte približne 20 min., alebo do momentu, keď zemiaky začnú chytať zlatistú farbu po okrajoch.
Tajný tip: K tomuto jedlu sa náramne hodí čerstvý záhradný šalát s balsamikovým octom.
Dobrú chuť všetkým :).
Váš @Smoliak