Krémové špenátové špagety s mascarpone | Recept

9. marca 2015
Krémové špenátové špagety s mascarpone | Recept

Pokiaľ patríte do skupiny, ktorej školské „gastro“ otupilo chuťové poháriky v spojitosti so špenátom, tak tento recept vás naučí špenát opäť milovať. V čase keď som uvažoval, že si tieto krémové špagety uvarím, tak sa na mňa moja priateľka neveriacky pozrela. Špenát?! O to viac som sa potešil, keď som videl, ako si s nadšením vychutnáva výsledok môjho snaženia.

Suroviny potrebné na špenátové špagety:

  • 300g  – Špagety
  • 200g – Čerstvý baby špenát
  • 120 ml – Smotana na šlahanie
  • 150 g – Mascarpone
  • 100 g – Syr Cheddar
  • 2-3 – Strúčiky cesnaku
  • 2 PL – Masla
  • Estragón
  • Čierne korenie
  • Extra panenský olivový olej
  • Morská soľ

Postup prípravy:

1 Ako prvé si dajte uvariť špagety do riadne osolenej vody. Medzičasom si nakrájajte cesnak a opečte ho na olivovom oleji do hneda. Potom pridajte maslo a keď sa roztopí, tak ho poduste spolu s nakrájaným špenátom. Takto podusený špenát dochuťte soľou a koreninami.

2 Keď vám špenát zmäkne, tak ho podlejte šľahačkou a pridajte mascarpone. Nechajte to celé spolu prevariť. Uvarené špagety premiešajte s omáčkou a servírujte na horúci tanier. Na výsledné špagety postrúhajte syr a môžete začať jesť :).

Tip: Pokiaľ sa nechystáte cestovať auto, alebo hostíte vzácnu návštevu, tak skvelou bodkou k tomuto jedlu je rozhodne pohár skvelého vína. Výber nechám na vás :).

Dobrú chuť priatelia.
Váš @Smoliak

1 Komentáre

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok