Pečené bravčové pliecko so sladko-kyslou kapustou | Recept

4. apríla 2017
Pečené bravčové pliecko so sladko-kyslou kapustou | Recept
Niekto by tento recept mohol nazvať aj vepřo, knedlo, zelo. Samozrejme podstata tohto receptu bola inšpirovaná u bratov čechov, ale ako to už u mojich receptov býva, tak vždy sa snažím inovovať a prinášať nový pohľad na všeobecne známe recepty. V čom je ale tento recept iný? Rozhodne v spôsobe prípravy a surovinách, ktoré som použil. Poviem vám, že takto pripravené mäsko je neskutočne šťavnaté, pekne sa rozpadajúce a ohromne chutné.

Potrebné suroviny na 2 porcie

  • 400-500g – prerasteného bravčového pliecka
  • Plnotučná horčica
  • Čerstvý tymián
  • Morská soľ
  • Mletá rasca
  • Mleté čierne korenie
  • 2PL bravčového sádla

Sladko-kyslá kapusta

  • 400g – nakladanej kyslej kapusty
  • 3 PL – kryštálového cukru
  • 1 PL – medu
  • Morská soľ

Postup:

1 Kedže mäsku to trvá vždy najdlhšie tak začneme najprv jeho opracovaním a prípravou na tepelné spracovanie. Do malého kastrólika si dajte dozpáliť bravčové sádlo. Na rozpálené sádlo vložte na veľké kusy nakrájané bravčové mäso, ktoré ste predtým potreli plnotučnou horčicou a opečte ho veľmi krátko zo všetkých strán. Takto opečené mäso okoreňte, posolte, pridajte rascu a podlejte približne 2dcl vody. Takto podliate mäso duste približne 15-20 min. až do zmäknutia. Keď vám toto mäso zmäkne, tak ho preložte na plech, prípadne do keramickej misky a zakryté pečte cca 30-45 min.. Keď bude mäso upečené, tak pred koncom upečenia mäso odkryte a nechajte teplom zatiahnuť do zlato-hneda. Ideálne pomocou teplovzdušnej rúry.

2 Do malého hrnca si dajte rozpustiť (bez miešania) kryštálový cukor. Keď sa vám cukor rozpustí, tak ho podlejte 1,5dcl vody a do tohto kamaremlového sirupu vložte nakrájanú kyslú kapustu. Kapustu doslaďte ešte medom a posolte. Kapustu duste približne 20-25 min. do zmäknutia.

Tajný tip: Takto pripravené mäso je veľmi chutné s varenými zemiakmi, ale úplne najlepšie chutí s parenou, alebo hrnčekovou knedľou.

Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok