Pečené bravčové pliecko so sladko-kyslou kapustou | Recept
Potrebné suroviny na 2 porcie
- 400-500g – prerasteného bravčového pliecka
- Plnotučná horčica
- Čerstvý tymián
- Morská soľ
- Mletá rasca
- Mleté čierne korenie
- 2PL bravčového sádla
Sladko-kyslá kapusta
- 400g – nakladanej kyslej kapusty
- 3 PL – kryštálového cukru
- 1 PL – medu
- Morská soľ
1 Kedže mäsku to trvá vždy najdlhšie tak začneme najprv jeho opracovaním a prípravou na tepelné spracovanie. Do malého kastrólika si dajte dozpáliť bravčové sádlo. Na rozpálené sádlo vložte na veľké kusy nakrájané bravčové mäso, ktoré ste predtým potreli plnotučnou horčicou a opečte ho veľmi krátko zo všetkých strán. Takto opečené mäso okoreňte, posolte, pridajte rascu a podlejte približne 2dcl vody. Takto podliate mäso duste približne 15-20 min. až do zmäknutia. Keď vám toto mäso zmäkne, tak ho preložte na plech, prípadne do keramickej misky a zakryté pečte cca 30-45 min.. Keď bude mäso upečené, tak pred koncom upečenia mäso odkryte a nechajte teplom zatiahnuť do zlato-hneda. Ideálne pomocou teplovzdušnej rúry.
2 Do malého hrnca si dajte rozpustiť (bez miešania) kryštálový cukor. Keď sa vám cukor rozpustí, tak ho podlejte 1,5dcl vody a do tohto kamaremlového sirupu vložte nakrájanú kyslú kapustu. Kapustu doslaďte ešte medom a posolte. Kapustu duste približne 20-25 min. do zmäknutia.
Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.