Návod na mäkké medovníky | FoodHack
V recepte, ktorý som vydal súčasne s týmto návodom, spomínam, že dosiahnuť dlhodobo mäkké medovníky, je s receptom len 50% úspech. Zvyšných 50% sa ukrýva v správnom skladovaní. Čo teda najlepšie prospieva medovníkom?
3 jednoduché zásady
1 Medovníky skladujte vždy a len a len na chladnom a tmavom (ideálne aj vlhkom) mieste. Počas zimných mesiacov na to najlepšie slúži balkón, alebo terasa.
2 Ukladajte ich ideálne do uzavretej nevetranej nádoby. My rozdeľujeme medovníky do 2 nádob. Prvá je tá, ktorá je vždy na stole s uzatvárateľným poklopom. Potom máme druhú „skladovaciu“ nádobu, ktorá je vyrobená z obyčajnej kartónovej krabice, do ktorej pomocou servítok vrstvíme na seba medovníky, aby sa pri dlhšom skladovaní nezlepili dokopy.
3. SPECIAL HACK Pokiaľ sa vám nechce skladovať, tak si vyrobené cesto rozdeľne na niekoľko častí a tie, ktoré práve nechcete piecť dajte zamraziť do mrazničky. Potom vždy tesne pred príchodom návštevy dokážete vykúzliť zopár čerstých medovníkov, ktoré zároveň pekne rozvvoňajú celý byt, alebo dom. Mňam!
1 Komentáre
Orechové medovníky | Recept – Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera
1. júna 2018 at 19:26
[…] Tajný tip: Mnoho ľudí priahne po recepte, ktorý spraví z ich medovníkov dokonalé kúsky, ktoré ostanú dlho dlho dlhoooo mäkké. Žiaľ mať dobrý recept, je len polovičná výhra. Kumšt ako uchovať medovníky dlho mäkké ma naučila moja starká, ktorá v tomto smere má bohatšiu skúsenosť. Podrobnosti nájdete v samostatnom článku. […]