Linecké koláče | Recept

21. decembra 2015
Linecké koláče | Recept
Linecké cesto je jedno z najtradičnejších vianočných pečív vôbec. Existuje mnoho verzií, ale ja verím tejto, ktorá nahrádza rastlinné tuky pravým čerstvým maslom. Sušienky tým získajú nenahraditeľné chuť a vydržia oveľa dlhšie svieže a čerstvé.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

  • 300 g – hladkej múky
  • 90 g – práškového cukru
  • 1 ks – vaječný žĺtok
  • 200 g – čerstvého masla
  • 1 ČL – vanilkového extraktu

Postup:

1 Zo všetkých súrovín vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odležať do chladničky na cca 2 hodiny.

2 Vychladené cesto potom rozvaľkajte na hrúbku cca 4 mm a pečte pri 180°C približne 10 minút. Koláčiky nechajte vychladnúť a potierajte najlepšie s ríbezľovým, alebo višnovým džemom.

Tajný tip: Linecké cesto najlepšie chutí čerstvé, takže pre jeho rýchlosť prípravy odporúčam piecť sušienky tesne pred príchodom návštevy ;).

Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok