Krémová tekvicová polievka s muffinom a opekanými mandľami | Recept
Potrebné suroviny na tekvicovú polievku
- 1,5kg – hokkaido tekvice
- 2ks – väčších zemiakov
- 2ks – väčšieho petržlenu
- 1ks – väčšej cibule
- 250ml – kyslej smotany
- Čerstvú mätu
- Extra panenský olivový olej
- Amaretto
- Morská soľ
- Na hrubo namleté čierne korenie
- Muškátový oriešok
- Mandle
1 V hrnci si rozpláte olivový olej na ktorom si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď už bude cibuľka pomaly hnednúť, tak ju zalejte trochou Amaretta a nechajte povariť až do odparenia alkoholu. Ku takto pripravenej cibuľke prihoďte nadrobno nakrájané zemiaky, tekvicu a petržlen. Zeleninu spolu mierne povarte až do momentu, pokiaľ nezačne rozvoniavať. Potom zeleninu podlejte vodou do približne 3/4 výšky a nechajte spolu variť až do úplného zmäknutia.
2 Keď budete mať zeleninu uvarenú, tak ju odstavte od ohňa a zlejte približne polovicu vody. Zliatu zeleninu rozmixujte spolu s čerstvou mätou podľa chuti (v prípade, že bude polievka na vás príliš hustá, tak ku nej dolejte zvyšný zliaty vývar). Pridajte kyslú smotanu, dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
3 Na suchej panvici si opečte mandľové fliačky, ktoré po zhnednutí použite ako posýpku výslednej polievky. Pri servírovaní umiestnite do stredu taniera dopredu pripravený tekvicový muffin, zalejte ho po okolí polievkou a tú potom posypte opraženými mandľami.
Na dozdobenie polievky použite zvyšné lístočky mäty.
Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.