Indické smotanové karí – Curry | Recept

3. decembra 2017
Indické smotanové karí – Curry | Recept
Tak a je to tu! Po dlhšom čase prinášam opäť recept s mäsom. Tentokrát ide o kuracie curry, ktoré sa samozrejme dá pripraviť aj vo variante s tofu, prípadne ako fish curry, ktoré mám rovnako rád ako túto kuraciu variantu :). Ide o kombináciu z jedného môjho obľúbeného kari receptu, ktorý som ale časom trochu vyladil k mojej chuti ;).

Potrebné suroviny na Curry

  • 600g – bio kuracích pŕs
  • 1ks – stredne veľkého póru
  • 1ks – červenej cibule
  • 1ks – červenej kápie
  • 1ks – žltej kápie
  • 1ks – čerstvého chilli
  • 3ks – strúčikov cesnaku
  • 200g – mladého sladkého hrášku
  • 200g – zaváraných rajčín
  • 400ml – aspoň 30% smotany
  • Sójové klíčky
  • Za hrsť čerstvého koriandru
  • Morská soľ
  • Karí korenie
  • Podrvené semiačka feniklu
  • Mletá pálivá paprika

Postup:

1 Orestujte na panvici cibuľku spolu s cesnakom do zlatova. Potom ku ním pridajte mäso a orestujte, aby sa úplne zatiahlo. Pridajte k mäsu rajčiny, nasekaný koriander, koreniny a poduste približne 10 minút.

2 Potom pridajte zvyšnú zeleninu (okrem hrášku a výhonkov), podlejte vriacou vodou približne 2cm nad hladinu a varte do jej úplného zmäknutia. Následne pridajte smotanu, kari korenie podľa chuti, hrášok a nechatej smotanu prevrieť. Pred podávaním posypte kari zmes výnokami sóje, ktoré jej dodajú príjemnú „chrumkavosť“.

Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok