Indické smotanové karí – Curry | Recept
Tak a je to tu! Po dlhšom čase prinášam opäť recept s mäsom. Tentokrát ide o kuracie curry, ktoré sa samozrejme dá pripraviť aj vo variante s tofu, prípadne ako fish curry, ktoré mám rovnako rád ako túto kuraciu variantu :). Ide o kombináciu z jedného môjho obľúbeného kari receptu, ktorý som ale časom trochu vyladil k mojej chuti ;).
Potrebné suroviny na Curry
- 600g – bio kuracích pŕs
- 1ks – stredne veľkého póru
- 1ks – červenej cibule
- 1ks – červenej kápie
- 1ks – žltej kápie
- 1ks – čerstvého chilli
- 3ks – strúčikov cesnaku
- 200g – mladého sladkého hrášku
- 200g – zaváraných rajčín
- 400ml – aspoň 30% smotany
- Sójové klíčky
- Za hrsť čerstvého koriandru
- Morská soľ
- Karí korenie
- Podrvené semiačka feniklu
- Mletá pálivá paprika
1 Orestujte na panvici cibuľku spolu s cesnakom do zlatova. Potom ku ním pridajte mäso a orestujte, aby sa úplne zatiahlo. Pridajte k mäsu rajčiny, nasekaný koriander, koreniny a poduste približne 10 minút.
2 Potom pridajte zvyšnú zeleninu (okrem hrášku a výhonkov), podlejte vriacou vodou približne 2cm nad hladinu a varte do jej úplného zmäknutia. Následne pridajte smotanu, kari korenie podľa chuti, hrášok a nechatej smotanu prevrieť. Pred podávaním posypte kari zmes výnokami sóje, ktoré jej dodajú príjemnú „chrumkavosť“.
Váš @Smoliak.