Hruškové crumble s lesným ovocím | Recept
Hruška. Asi najgeniálnejšie ovocie ever. Zbožnujem ju čerstvú, zaváranú, glazúrovanú, grilovanú, v karamele, v mede, v čokoláde, ale najviac asi ako crumble. 🙂 Že nepoznáte? Tak to je veľká chyba. Tento recept presvedčí o dokonalosti tohto ovocia aj tie najfajnovejšie jazýčky.
Potrebné suroviny na hruškové crumble:
- 4 ks – veľkých prezretých hrušiek
- 90 g – trstinového cukru
- 100 g – ovsených vločiek
- 200 g – lesného ovocia (najlepšie sú černice)
- 100 g – hladkej múky
- 50 g – čerstvého masla
- 80 g – slaných pistácií
1Predhrejte si rúru na 190°C. Hrušky si umyte a nakrájajte na drobné kúsky a umiestnite ich na keramickú panvicu. Pridajte trstinový cukor a varte na miernom ohni, pokiaľ nezmäknú. Trvá to približne 10 min. Pridajte lesné ovocie a nechajte zovrieť. Dosypte ovsené vločky, premiešajte a takto pripravené ovocie vložte do zapekacích misiek.
3Múku si vymiešajte spolu s maslom, z čoho by vám mala vzniknúť hladká mrvenička. Tú potom rovnomerne rozmiestnite po ovocí a vložte ho do rúry. Crumble pečte v rúre prilibžne 20-25 min. a v prípade, že máte radi veci do zlatista, tak to kľudne nechajte piecť pod dobu 40 min..
Tesne pred podávaním to dozdobte nadrobno posekanými pistáciami. A kto má rád experimenty, tak odporúčam ešte za horúca podávať ku tejto skvelej kombinácií aj vanilkovú zmrzlinu.
Mňam ;).
Váš @Smoliak