Hovädzie mäsové guličky s chlebom naan | Recept
Potrebné suroviny na 4 porcie mäsa
- 500g – Najemno pomleté hovädzie mäso
- 1ks – Červenej cibule
- 2ČL – Mletej rasce
- 1ČL – Korenia garam masala
- 1 šálka – Na hrubo nasekaného koriandra
- Štipka kajanského korenia / alebo trochu čerstvého chilli
- Olivový olej
- Morská soľ
Suroviny na dresing
- 250ml – Nízkotučného jogurtu
- 2ks – Mladej jarnej cibuľky
- Zopár lístkov – Čerstvej mäty
- ½ ks – Citróna
- Morská soľ
Suroviny potrebné na chleba naan
- 250g – Hrubej múky + na pomúčenie
- 1ČL – Medu
- 2PL – Nízkotučného jogurtu
- 45g – Masla
- ½ x 7g – Vrecka sušených kvasníc
- Morská soľ
1 V nádobe si premiešajte všetky suroviny na prípravu mäsa, okrem olivového oleja. Zmes miešajte pokiaľ nebude hladká a pastovitá. Aby sa vám mäso nelepilo, tak si ruky namočte vo vode. Na panvici si zohrejte olivový olej a restujte guličky zo všetkých strán. Táto činnosť by mala po trvať približne 10 minút. Orestované guličky si odložte na tanier vystlatý papierovou utierkou, aby ste mäšo zbavili prebytočnej mastnoty.
2 Pre dresing si do malej nádoby si dajte čerstvý nízkotučný jogurt, pridajte šťavu z polovice citróna, trochu soli a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a mätu. Sopolu rozmiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou.
1 V miske si zmiešajte kvasnice, med a 125ml vlažnej vody. Zmes nechajte 5 min. odpočívať až do momentu, pokiaľ nezačne bublinkovať.
2 Roztopte si maslo na panvici pri nízkej teplote. Medzičasom si zmiešajte múku a soľ vo velkej miske, do ktorej pridajte 1 polievkovú lyžicu rozpusteného masla, jogurt a zmes z kvasníc. Postupne začnite z bokov primiešavať zvýšnú časť múky, pokiaľ sa vám nevytvorí tuhé cesto. Cesto by malo byť mákké a lepkavé. Pokiaľ nie je, tak pokojne pridajte viac vody.
3 Vymiesené cesto umiestnite do trochu vymúčenej nádoby a zakryte uterákom. Uložte na teplom mieste na približne 1h. Po tomto čase si rozdeľte cesto na 6 rovnako veľkých guliek a všetky rozvalkajte na pomúčenej doske na zhruba 1 cm hrúbku.
4 Zohrejte si veľkú nepriľnavú panvicu na vysokej teplote a z oboch strán opekajte jednotlivé naany celkovo 5-6 minút. Či je naan hotoví uvidíte podľa hnedých bublín, ktoré sa začnú tvoriť na oboch stranách po otočení. Upečené chlebíky potrite po dopečení rozpusteným maslom, aby vám nezoschli.
Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.
1 Komentáre
Anna
4. novembra 2017 at 19:22
Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)