Trvalo to síce dlhšie, ale opäť sa mi podarilo dať dokopy novú vec z testovačiek. Pred pár dňami sa mi dostali do rúk a na stôl nové zaujímavosti od Jablčnô. Ich asi najznámejší sajder netreba istotne predstavovať, kedže o jeho vyladenosti a chuti ste sa mohli dočítať aj vo veľkom teste ciderov vyrábaných na Slovenku. Priznávam, že tieto novoty nie sú až také nové. Vznikli ešte v minulom roku, ale akosi sa mi podarilo ich prehliadnuť. Preto som rád, že sa napokon táto vec ku mne dostala môžem sa o nich pre vás rozpísať. Čo iné ako sajder teda Jablčnô ponúka? Tonyk Kedže nie som odborník degustátor, tak som si dovolil pri oboch nápojoch robiť poznámky počas degustácie. V prípade Tonyku som cítil nasledovné: Hneď…
Testovačky - Testovanie jedla a potravín
Máš rád dobré a kvalitné potraviny? Objav čaro mojich testov v rôznych kategóriách jedál a rozhodni sa na základe môjho odporúčania. Testovanie potravín, alebo tzv. Testovačky sú v mojej réžii čisto v spotrebiteľskom móde. Pomer cena a kvalita nie je vždy rozhodujúca, ale môže zavážiť. Prečítajte si niektorý z mojich testov, ktorý vám určite pomôže pri rozhodovaní a objavovaní nových skvelých výrobkov.
-
Dávno sme tu nemali testovačku a preto tu dnes pre vás mám jednu zaujímavosť. Neviem či ste zaregistrovali, ale na trh sa s príchodom grilovacej sezóny dostali do predajní grilovacie omáčky od spoločnosti Hellmanns. A ja som sa za vás na ne pozrel z blízka a otestoval ich chuťové, ale aj varné vlastnosti. Kedže ide o sezónne novinky, tak treba ku nim postupovať veľmi individuálne a dôsledne. Preto sa v tomto článku zameriam najmä na 3 vlastnosti a to: chuť, vzhľad a zloženie. Brazilian Spicy Churrasco Vzľad (5/10 bodov) Zo všetkých štyroch testovaných sa vzhľadom asi najviac podobá bežnému kečupu. Keď sa pozriete bližšie tak uvidíte kúsky chilli papričiek. Jej farba je tmavá najmä vďaka worcesterovej omáčke. Chuť (7.5/10 bodov) Chuťou je jedna z tých…
-
Cider, alebo Sajder. Všetci ich milujeme a niektorí z nás ich dokonca pili už hádam všetky. Narozdiel od ochutnávok ich ale zatiaľ nikto nepodrobil vzájomnému spotrebiteľskému testu. Istotne poznáte tie domnienky, že alternatívne (hipsterské) značky sú lepšie aj za ich vyššiu cenu. Naopak tie komerčné, ktoré dostať vo všetkých obchodoch, považujeme za slabšie, lebo ich kvalita ide na úkor ceny. Naozaj je ale tomu tak? Na jednoznačné zodpovedanie tejto otázky som si preto zobral pod drobnohľad 6 najznámejších ciderov na trhu a dal ich ochutnať v slepom teste jednej žene a jednému mužovi (mne), aby som zabezpečil pohľad, chute a názory oboch svetov :). Testy prebiehali 2 dni. Prvý deň sme robili poloslepý test, kde sme mali možnosť hodnotiť aj farbu. Druhý deň sa niesol v znamení…
-
Túžiš spoznať najlepší cider na trhu? Máme za sebou 2 dni slepých testov, v ktorých jeden muž a jedna žena hodnotili aktuálne 6 najznámejších ciderov na Slovensku.
-
Poznáte Tomáša Babinca a jeho blog Foodisimo? Pokiaľ ešte nie, tak to určite napravte :). Chalanisko nielenže píše o jedle, ale aj vyrába domáce paštéty podľa receptu z minulosti od svojho starkého. Jeho iniciatívu „poctivé paštéty“ som si všimol niekedy v polovici tohto roka. V tom čase ešte neboli dostupné a ak mám byť úprimný, bol som tak trochu skeptický voči jeho produktu. Ono slovensko-česká scéna v tomto roku prechádza obdobím, keď všetko čo sa vyrába v malom a poctivo, je IN a žiadané. Preto voči všetkým podobným iniciatívam nejasám predčasne. Moju dilemu ako sa dostať k paštétam vyriešilo nedávno otvorené bistro Moje na dunajskej v Bratislave. Bůčková, Játrová, alebo Luncheon meat? Pri zrovna nie najnižšej cene (3eurá za konzervu) vzniká logická otázka, ktorú z nich si kúpiť? Skrátené…