Domáci mandľový likér | Recept
Rovnako vám nepríde na chuť počas sviatkov „tradičný vaječný konaňak“ ako mne? Potom tento recept je pre vás ideálny. Neobsahuje vajcia a viete si ho vyladiť do najrôznejších chutí. U nás sme si ho obľúbili a tento rok sme ho v sklenených flaškách rozdávali ako malé darčeky pre návštevy, ktoré nás prišli pozrieť :).
Ingrediencie
- 1 balíček – vanilkového pudingu (odporúčam ten s originál vanilkou)
- 500 ml – mandľového mlieka
- 1 konzerva – originálneho salka
- 1 konzerva – karamelového salka
- 1ČL – vanilkového bourbonu
- 1PL – Medu
- 500 ml – kvalitného rumu
1 Uvarte si puding, do ktorého pridajte perníkové korenie. Uvarený puding samozrejme nechajte mierne vychladnúť. Mierne vychladnutý puding zmiešajte s kondenzovaným mliekom, vanilkovým bourbonom a medom. Všetko pekne premiešajte a za postupného prilievania primiešavajte poriadnu dávku kvalitného rumu. Rum je ideálne nadávkovať do fľaše a nechať ho pár dní nechať odležať.
Na zdravie! Váš @Smoliak 🙂