Čokoládové suflé z belgickej čokolády | Recept
Tekuté, horúce, sladké a chladné zároveň. Spoznávate? 🙂 Čokoládové soufflé, souffle, alebo suflé. Všetky názvy hovoria o jednom a tom istom recepte, ktorý poznajú hádam všetci čoko nadšenci. A ja vám spisujem v riadkoch nižšie, mnou overenú variantu na tento skvelý čokoládový dezert.
Suroviny na čokoládové suflé
- 120g – masla
- 150g – belgickej čokolády (aspoň 60%)
- 4 ks – stredne veľkých vajec
- 1PL – hladkej múky
- 2PL – trstinového cukru
- kakao
- 1ČL – vanilkového bourbonu
Postup:
1 Ako prvé si vymastite zapekacie nádobky maslom a vysypte kakaom. Potom si na vodnom kúpeli nechajte rozpustiť čokoládu a maslo.
2 Kým sa vám bude čokoláda roztápať, tak si vyšľahajte bielka, ktoré neskôr použijete v recepte. Následne vymiešajte s mixérom žĺtka a trstinový cukor do našľahanej peny. Do tejto peny potom primiešajte lyžicu hladkej múky.
3 Roztopenú čokoládu premiešajte s vyšľahanými žĺtkami, pridajte bourbon vanilku a potom už bez mixéru vmiešajte vyšľahané bielka.
4 Nadávakujte zmes do pripravených zapekacích nádobiek a pečte v rúre na 180°C po dobu asi 8 min.. Soufflé môžete vyklopiť z nádobiek, ale ja odporúčam to servírovať priamo z nich :).
Tajný tip: Soufflé najlepšie chutí, keď ho podávate s vanilkovou zmrzlinou. A určite aj s horúcimi malinami ako vidíte na obrázku vyššie.
Váš @Smoliak.