Čokoládová torta s ovocím | Recept
Máte neuveriteľnú chuť na čokoládový dezert, alebo tortu? Tak potom odporúčam túto ľahkú banánovo-čokoládovú variantu, ktorá poteší oslávencov, ale rovnako aj spríjemní pokojné chvíle pri kávičke ;). Môžet epokojne experimentovať, meniť ovocie a lekvár kombinovať podľa vlastnej chuti. Čokoláda totiž ide ku všetkému :).
Suroviny na čokoládovú tortu
Korpus:
- 120g – polohrubej múky
- 120g – trstinového cukru
- 20g – vysokopercentného kakaa
- 2 ČL – kypriaceho prášku
Čokoládový krém:
- 700 ml – šľahačky (33%+)
- 60g – trstinového cukru
- 2ks – balíčky vanilkového cukru
- 80g – kakaa
1 KORPUS: Vajíčka si vyšľahajte spolu s cukrom do hustej peny. Následne si premiešajte všetky suché suroviny (kakao -odporúčam čo najkvalitnejšie a teda aj najtmavšie, prášok do pečivaa múku). Suché prísady pridávajte za stáleho až pokiaľ vám nevznike pekné cesto. Vymastite a vysypte si formu s múkou, do ktorej potom vylejte pripravené cesto na korpus. Korpus pečieme pri 160°C cca 20 min. (samozrejme toto závisí aj od typu rúry, takže odporúčam test špajdlou).
2 ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: Smotanu si vylejte do hrnca, pridajte trstinový a vanilkový cukor a za stáleho miešania priveďte do varu. Nechajte krátko povariť, približne 1 min. a odstráňte z plamena. Takto prevarenú smotanu nechajte vyhcladiť a dajte minimálne na 12h do chladničky.
3 Potom je to už jednoduché. Po 12h. keď bude krém pripravený, tak si ho vyšľahajte do hustej podoby. Korpus rozdeľte na toľko dielikov, koľko považujete za potrebné a jednotlivé vrstvy naplňte lekvárom a nejakým ovocím (ja som zvolil banán). Takto navrstvenú tortu potrite zvyšnou šľahačkou a hotovo! 🙂
Tajný tip: Ak máte chuť, tak postrúhajte na hotovú tortu kvalitnú vysokopercentnú čokoládu.
Dobrú chuť! 🙂
Váš @Smoliak.