Chystané fajnotky vo foodblogingu…
Zvykne sa hovoriť, že život je zmena. Ako ste si mohli všimnúť, tak v živote môjho blogu tých zmien bolo hneď niekoľko. Redizajnoval som, ohlásil zameranie čisto na foodbloging, aby som sa opäť mohol vrátiť k všeobecnejším témam o živote v ktorom žijem. Medzi tieto témy samozrejme patrí aj moja srdcovka „varenie aka foodblogovanie“. Čo by to bolo ale za tvorcu tejto tematiky, keby som sa nesnažil do tak rozšíreného pojmu, akým foodbloging určite je, prinášať vždy niečo nové.
Dlho som zvažoval, čo by malo byť tou novotou, ktorá nieje doposiaľ aspoň v slovenských pomeroch využitá. Vždy som sa snažil v blogovaní odlíšiť. Či už ide napríklad o ilustrácie na začiatku každého článku. Pri foodblogovaní a varení niesú zrovna ilustrácie tým, čo by mňa a môj blog vystihovalo. Preto som prišiel s nápadom:
Začnem fotiť jedlo a jeho prípravu čiernobielo
Akože čo?!
Hej čiernobielo.
A okrem čiernobieleho fotenia prídem s viacerými novými témamy:
- Čiernobiele fotenie jedla
- Recepty z dvojplatničky (o tom niekedy viac v budúcnosti)
- Kuchynské hackovačky (tipy a triky ako si pomôcť v kuchynských podmienkach)
- Nevyhadzuj, ale recykluj (neznie to 2x chutne, ale verte, že bude)
- A ďalšie prekvapenia, ktoré prinesú nové skúsenosti :)…
Pre pochopenie použitých fotiek v tomto článku, ide o prvé nastavovanie tematiky, ktorú spomínam hneď v úvode :). Pre fajnšmekrov súbežne s týmto článkom vyšiel aj recept na toto úžasne chutné Guacamole.
Ako by to mohlo vyzerať s Čierno-bielymi fotkami vo finále? To sa dozviete na konci tohto článku 🙂
Postprodukcia a najmä jedla je veľmi náročná činnost. Pôvodne som uvažoval o full čiernobielych fotkách. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že výsledné fotky jedál budú nadobúdať takúto podobu: Recept na vyhajpované Guacamole.
Čo poviete na takúto nevídanú alternatívu fotenia jedla? 🙂
Váš @Smoliak
3 Komentáre
Darina Kadarova
3. februára 2015 at 21:08
Fotky sú úchvatné,veľmi sa mi páčia.Veľa úspechov v ďalšej práci.
Smoliak
4. februára 2015 at 8:24
No uvidíme čo z toho bude 🙂 Podmienky v BA su viac ako poskromne na varenie, ale budem to kompenzovat vyvaranim v SA 😀
Vyhajpované Guacamole fusilli | Recept
1. júna 2018 at 20:07
[…] som už spomínal v druhom článku, rozhodol som sa fotiť moje recepty netradičnou formou. Budú totiž maximálne bezfarebné, teda […]