Aeropress Tonic | Recept
Potrebné suroviny pre 3,5dcl pohár
- 1ks – limetky
- 18g – kvalitnej kávy (odroda arabica)
- 100g – kvalitného tonicu
- 8g – bazového sirupu
- Veľa ľadu
1 Z vybratého druhu kávy si pripravte čerstvú kávu cez aeropress. Čas pre blooming a vytláčanie nechám podľa vašej chuti a fantázie (Ja som pracoval s kávou od Coffeein.sk. Zvolte si stredné, až hrubé mletie. Bloom som odstopoval na 30 sek., pri 50g vody a o teplote 88-90°C. Potom som dolial 92°C vodu do 180g a vytláčal približne 50 sekúnd.).
2 Do pripraveného šejkru si dajte trochu ľadu (mne stačilo 4-5 kociek) a tento ľad premiešajte spolu s pripravenou kávou, aby ste si ju schladili šokovou terapiou :). Do pripraveného pohára si naložte čerstvý ľad po úplný okraj. Ako prvý prelejte cez ľad 8g bazového sirupu, ktorý potom zalejeme 100g tonicu. Na vrch prilejte 2g limetkovej šťavy.
3 Keď máte tonico-bazový základ v pohári, tak si cez okraj a pomocou lyžicky nalejte do pohára 70g čerstvo pripraveného a schladeného aeropressu. Na ozdobenie pohára, môžete pre prípadnú návštevu použiť mesiačik limetky.
Na zdravie!
Váš @Smoliak.